Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Renkaat netistä: miten ne valitaan turvallisesti?

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Löytyi 8854 tuotetta


Aloittavaa autoilijaa usein hämmentää renkaiden laaja valikoima. Kaikki renkaat ovat mustia ja pyöreitä, mutta hinnat ovat aivan eritasoisia. Mistä tämä johtuu? Ja onko edes mahdollista ostaa renkaita netistä halvalla ja onko tämä kannattava ostos? Yritämme selvittää asian.

Syitä ristiriitaiseen hinnoitteluun on paljon. Hintaan vaikuttaa se, millaisilla maanteillä sinä yleensä ajat, autosi malli ja sinun henkilökohtaiset renkaille kohdistuvat vaatimukset. Kun sinulla on vastaukset näihin kysymyksiin, tilaa renkaat tästä. Verkkokaupastamme löydät halvat renkaat jokaiselle vuodenajalle ja autolle.

1.Levyys ja korkeus

Jokainen autonvalmistaja suosittelee jokaiselle automallille tietynkokoisten renkaiden käyttöä. Tämä riippuu vanteiden ja moottorin ominaisuuksista sekä vuodenajasta. Jos näitä suosituksia ei noudateta, renkaat kuluvat nopeammin, ja autolla on heikompaa käsiteltävyyttä. 
Leveämpi rengas takaa paremman pidon tiellä ja vastaavasti paremman käsiteltävyyden. Samalla renkaiden isomman painon takia polttoaineen kulutus kasvaa ja renkaiden hintakin on korkeampi. Siksi pienkokoiselle autolle kannattaa valita pienimmät renkaat, jottei moottori saa ylimääräistä kuormitusta. Lisäksi saat sellaiset renkaat halvalla.

2.Kulutuspinnan kuvio

Koska ihmiset ajavat autoillaan eri tienpinnoilla, renkaiden valmistajat ovat keksineet erilaisia kulutuspinnan kuvioita. Niistä suosituin on symmetrinen suuntamaton – nämä ovat hintatasoltaankin halvat renkaat. Yleensä sellaiset renkaat ovat autolla vakiovarusteena. Jos kyseessä on nopea ajo, jyrkkiä mutkia ja urheiluauto, epäsymmetrinen suuntamaton pintakuvio sopii paremmin, koska se takaa paremman pidon. Harvemmin käytetään tiettyyn suuntaan meneviä pintakuvioita, jotka mahdollistavat vielä paremman vedenohjautuvuuden ja pidon.

3.Hinta

Renkaat halvalla voivat olla ihan käyttökelpoisia. Varsinkin renkaiden elinikä riippuu suoraan siitä, miten varovasti ajetaan. Jopa kalliimmat nastarenkaat eivät kestä pitkään, jos ne eivät saa tarpeeksi huoltoa. Aivan eri asia on, jos ymmärrät selkeästi, miksi tarvitset nimenomaan sellaiset renkaat. Kalliit renkaat valmistetaan huippumateriaaleista, joten niiden ominaisuuksiin kuuluu huippupito. Mutta myös halvat renkaat netistä antavat ihan hyvää valintavaraa.

4.Renkaita eri vuodenajoille

Vuodenaikaa ajatellen renkaat jakautuvat kesä-, talvi- ja ympäri vuoden ajettaviin renkaisiin. Kylmälle kaudelle tarkoitetut renkaat ovat kahdenlaisia: nasta- ja kitkarenkaat. Älä kuitenkin sekoita kitkarenkaita ja ympäri vuoden ajettavia renkaita keskenään – kitkarenkaat ovat huomattavasti pehmeämpiä, joten asfaltilla käytettäessä ne kuluvat aika nopeasti. Rengasvaihdon jälkeen täytyy tasapainottaa pyörät saadaksesi uusille renkaille pidemmän eliniän. Nastarenkaat sopivat paremmin kaupungin ulkopuolella ajamiseen, koska ne eivät tykkää talvella käytettävistä tiekemikaaleista sekä sulaneesta asfaltista. Jos ajat pääasiassa suurkaupungissa, paras valintasi on kitkarenkaat, ja halvat renkaat netistä ovat ihan järkevä valinta.

Miksihän tarvitaan kesä - ja talvirenkaita, jos on olemassa ympäri vuoden ajettavat renkaat? Tietysti niilläkin on omia käyttäjiä. Mutta sellaiset renkaat kuluvat nopeammin, maksavat enemmän ja niillä on huonommat ominaisuudet, kuin tietylle kaudelle tarkoitetuilla renkailla.

Miten luetaan rengasmerkinnät?

Katsomme esimerkkiä. Otetaan vaikka halpoja renkaita netistä, joissa on merkintä 185/70 R14 86 T. 185 on profiilin leveys millimetreissä, 70 on sen korkeus prosenttisuhteessa leveyteen. Tämä luku joskus kutsutaan renkaan sarjaksi. R tarkoittaa, että kyseessä on vyörengas, ja 14 on vanteen halkaisija. Luku 86 viittaa renkaan kantavuuteen, ja T tarkoittaa, että suurin sallittu nopeus on 190 km/t.

Nyt tiedät, miten voit saada renkaat netistä halvalla ja vaivattomasti. Ylempänä olevien tietojen nojalla jopa aloittava autoilija pystyy valitsemaan oikeat renkaat. Jos jotain on kuitenkin jäänyt epäselväksi, kysy lisää asiakaspalvelustamme. Ja muista, että Rengas Planet - verkkokaupassa saat renkaat netistä halvalla ja voit olla varma, että valintasi on turvallinen.

Ylös