Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Halvat nastarenkaat: miten voi pidentää niiden elinikää?

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Löytyi 8854 tuotetta


Miten voi pidentää nastarenkaiden elinikää ja kannattaako edes käyttää sellaisia renkaita? Selvitämme yhdessä, millaisille olosuhteille ne sopivat ja milloin niitä on järkevä käyttää.

Autoilijoiden keskuudessa on aina kiistaa, mikä rengastyyppi sopii talvikaudelle parhaiten. Verkkokaupastamme saat sekä kitkarenkaita että nastarenkaita halvalla . Nastarenkailla on parempi pito jäätyneellä tienpinnalla, mutta ne vaativat huolellista käyttöä ja hoitoa, muuten saat ”kaljut” renkaat ensimmäisessä kovassa jarrutuksessa. Tästä artikkelista löydät kaikki renkaidenhoitoon liittyvät säännöt, olipa sinulla halvat nastarenkaat tai kalliit.

Vahvuudet
  • Turvallisuus. Aloittelevien autoilijoiden kannattaa hankkia nimenomaan nastarenkaat. 
  • Kestävyys. Nastarenkaiden elinikä on 3-4 kautta, jos ne saavat asianmukaista hoitoa.
  • 30% etua kiihdyttäessä jäällä ja 10% lumella.
Heikkoudet
  • Pitkä jarrutusaika kuivalla asfaltilla.
  • Nopeus on rajoitettu.
  • Korkeampi melutaso.
Rengas Planet -verkkokaupasta löytyy tunnettujen brändien erimalliset nastarenkaat halvalla . Asiakaspalvelustamme saat aina avustusta valinnassasi. Ostosvalinta riippuu siitä, missä sinä ajat pääasiassa. Suurkaupungissa, jossa maanteiden talvihoidossa käytetään kemikaaleja, paras ratkaisu on kitkarenkaat. Pienessä taajamassa nastarenkaat ovat kätevämpiä. Olipa kyseessä kitkarenkaat tai nastarenkaat, hinta ei takaa renkaan pitkää elinikää, ellei autoilija noudata seuraavia hoitosääntöjä.

Miten pidetään nastarenkaista huolta?

Jotta renkaat kestävät pidempään, kannattaa ajaa ainakin ensimmäiset 500 km rauhallisesti, keskimääräisellä nopeudella 60-80 km/t. Muuten saat ”kaljut” renkaat jo kuukauden kuluttua. Ilman nastoja nastarenkaan ominaisuudet ovat huonoimpia kuin tavallisilla renkailla. Saat uudet nastat asennetuksi jo lisämaksulla. Harmittaa kyllä kun halvat nastarenkaat vaativat ylimääräisiä remonttikuluja. Jotta nastat kestäisivät pitkään, opi välttämään äkillisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia. Erityisesti varovaisena on oltava asfaltilla: asfalttipinnalle nastarenkaat ovat erittäin arkoja. Kiinnitä huomiota tiellä oleviin esteisiin. Jos olet menettänyt 25% nastoja, käy pyöräkorjaamossa. Nastarenkaat halvalla ja kalliilla hinnalla ostettuina kuluvat yhtä nopeasti, jolleivat saa kunnon hoitoa.

Pidä huolta siitä, että renkaissa on riittävää painetta, muuten renkaiden elinikä lyhenee huomattavasti. Kun renkaan paine on alhainen, renkaan ulkopuoliset pinnat kuluvat nopeasti, ja kun paine on liian korkea, kuuluu kulutuspinnan sisäinen puoli. Tarvittava paine riippuu auton painosta ja muista ominaisuuksista, jotka löydät käyttöohjeista. Voit helposti löytää oikeat renkaat Rengas Planet -verkkokaupasta – meiltä saat edulliset nastarenkaat sekä käyttövinkkeja kaupan päälle.

Kun vaihdat syksyllä renkaat, muista tasapainottaa pyörät. Säädä myös pyörien linjaukset ja tarkista alustan kuntoa. Talvirenkaita ei saa varastoida ulkona. Valitse varastointia varten kuiva tuuletettava sisätila, jossa lämpötila on vähintään 25 astetta. Nastarenkaiden hinnasta riippumatta ne varastoidaan kaupassamme juuri sopivissa olosuhteissa. Pese vanteet ja renkaat säännöllisesti, erityisesti jos ajat maanteilla, joissa käytetään kemikaaleja talvihoidossa. Käytä erikoisia autopesuun tarkoitettuja pesuaineita, ja muista huuhdella ne hyvin pois. Jos asut suurkaupungissa, kannattaa käyttää suoja-aineita suojataksesi renkaat aggressiivisilta tiekemikaaleilta. Kun olet ostanut uudet nastarenkaat, hinta , jonka maksat suoja-aineista, säästää rahasi loppuen lopulta.

Verkkokaupassamme on kattava valikoima renkaita ja renkaiden varaosia. Löydät meiltä ilmaisen toimituksen ja pätevän asiakaspalvelun. Ja tietysti saat meiltä edulliset nastarenkaat ympäri vuoden – kesällä jopa alennuksilla!

Ylös