Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Maasturin nastarenkaat

Maasturin nastarenkaat

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Löytyi 555 tuotetta
Lue lisää renkaiden valitsemisesta
Maasturin nastarenkaat vaativat asianmukaista hoitoa. Vain silloin ne kestävät pitkään ja säilyttävät tärkeitä ominaisuuksiaan.
Ankaran suomalaisen talven olosuhteissa, kun lunta ja jäätä on vaikka miten paljon monen kuukauden aikana, ainoa turvallinen ratkaisu on maasturin nastarenkaat . Metalliset nastat kirjaimellisesti pureutuvat jäähän tai kovettuneeseen lumeen. Nastarenkailla varustettu maastoauto tottelee niin hyvin, että miellyttävä ajotuntuma on turvattu. Pitää vain muistaa, että nastarenkaita on vaikeampi hoitaa, kuin muita rengastyyppejä.

Vaihda renkaat ajoissa
Kannattaa vaihtaa kuluneet renkaat uusiksi jopa silloin, kun oikeasti kuluneelta näyttää vain yksi tai kaksi rengasta, silloin kun muiden renkaiden kulutuspinta ei ole vielä täysin kulunut. Jos asennat uudet nastarenkaat vanhojen pariksi, uusien renkaiden elinikä lyhenee merkittävästi ylikuormituksen takia. 

Maastoajoneuvon nastarenkaat toimivat oikeanmukaisesti vain silloin, kun kaikki neljä rengasta ovat samaa kokoa, luokkaa ja kulumisvaihetta. Jos tämä sääntö ei ole toteutettu, renkaat kuluvat nopeammin. Muista sisäänajo!

Uudet maastoauton nastarenkaat vaativat niin sanotun sisäänajon. Oikea sisäänajo edellyttää rauhallista ajamista noin 500 kilometrin matkan kohtuullisella nopeudella (korkeintaan 70 km/t) ilman äkillisiä jarrutuksia. Sisäänajo tarvitaan sen takia, että tehtaalla rengasta käsitellään erikoisaineilla, jotka helpottavat valmiin renkaan poistamisen muodista. Siksi uusi rengas ei ole huokoinen, vaan sileä.

Seuraa renkaan painetta
On olennaista myös seurata renkaan painetta, koska se vaikuttaa renkaiden elinikään sekä sinunkin turvallisuuteen. Riittämätön paine saa renkaan helposti puhki, jos ajat jotakin terävää vastaan. Auton ominaisuudet myös heikkenevät, kun autoilija ei muista ajoissa lisätä renkaisiin painetta.

Tarkkaile nastoja
On hyvä tietää, että maasturin nastarenkaat on turvallista käyttää vain silloin, kun yli 75% nastoja ovat paikoillaan. Jos renkaasta on irronnut enemmän nastoja, renkaiden käyttö saattaa olla vaarallista, koska nastarenkaissa käytettävä kumiseos toimii tehokkaasti vain metallisten nastojen parissa. Jotkut nastarengasmallit on mahdollista nastata uudelleen autokorjaamossa, mutta sellaiset uudelleen asennetut nastat eivät pysy niin hyvin, kuin alkuperäiset ja saattavat irrota pian taas. 

Pidentääksesi nastarenkaan käyttöaikaa, muista ajaa uudet renkaat sisään, tarkista säännöllisesti renkaan painetta ja nastojen määrää. Jos ajat pääasiassa sellaisilla teillä, asfaltti näkyy talvella useimmin, kuin lumi, nastarenkaat eivät ole sinulle sopiva vaihtoehto.

Varastoi asianmukaisesti

Puhdista ja kuivata renkaita ennen, kun laitat ne säilytykseen. Varastoi ne pystyasennossa kuivassa ja suhteellisen lämpimässä tilassa. Renkaita ei missään nimessä saa varastoida ulkona, koska tämä voi vaurioittaa renkaat täysin kelvottomiksi.

Lajittelu Ruutuna Listana

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...
Ylös