Käytämme evästeitä tarjotaksemme mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Auton kesärenkaat hinta

Auton kesärenkaat hinta

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Leveys
/
Korkeus
R
Halkaisija

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Löytyi 1919 tuotetta
Lue lisää renkaiden valitsemisesta
Kokenut autoilija valitsee kesärenkaita oman kokemuksensa perusteella. Mutta miten aloitteleva autoilija tekee valinnan, kun avoimia kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia, ja päätös on tehtävä nopeasti? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun ostat kesärenkaita? Tärkein asia autonrenkaiden valinnassa on turvallisuus. Lue nämä vinkit ja opi tekemään ostos, jota et tule katumaan. Valintaa tehdessäsi kiinnitä huomio kolmeen kriteeriin: renkaan tyyppi, hinta ja sinun ajotyyli. Sitten on valittava sinulle sopivat kesärenkaat. Hinta vaihtelee hyvin paljon. Tunnetun rengasvalmistajan uusi mallia on aina kallein. Voit aina ostaa halvemmat renkaat, jos renkaan merkki ei ole sinulle tärkeä. Muista myös kausialennuksista, ne antavat erinomaisen mahdollisuuden säästää ostaessasi kesärenkaat. Tarjous löytyy yleensä kakista kaupoista talvella tai kesäkauden loppuessa. 

Kesärenkaiden valinnan kriteerit

  • Tutustu autonvalmistajan suosituksiin, jotka liittyvät renkaiden kokoluokkaan ja rakennetyyppiin, ja seuraa niitä 
  • Renkaan kosketus tienpintaan riippuu auton käytön olosuhteista
  • Teiden laatu ja sinun ajotyylisi vaikuttavat renkaiden elinikään
Kesärenkaat ovat talvirenkaita leveimpiä, mikä lisää ajovakautta ja auton dynaamisia ominaisuuksia. Kiihdytyksen nopeus kasvaa, ja jarrutusmatka lyhenee. Jos ajat pääasiallisesti kovaa vauhtia ja käytät usein moottoriteitä, sinun kannattaa valita leveämmät renkaat. Jos sinulla on vaikka pieni automalli ja ajat useimmiten kaupungissa, valitse kapeampi renkaan leveys. Kurkista ehdottomasti auton teknisiin papereihin, joissa valmistaja suosittelee renkaan kokoluokkia.

Erilaiset valmistajat tarjoavat tietysti erihintaiset kesärenkaat. Hinta riippuu valmistusmaasta, kumiseoksesta ja kulutuspinnan lajista. Alhaisessa ja keskihintaluokassa käytetään yleensä klassista symmetristä kulutuspinnan kuviota. Se johtaa hyvin veden pois pyörien alta ja soveltuu sekä maaseutuun, että moottoritielle. Sitä voidaan suositella rauhallisen ajotyylin ystäville. Symmetrinen kulutuspinta on universaali, ja tämä on sen vahva puoli.

Jos asut alueella, jossa sataa paljon vettä, valitse V-muotoinen suunnattu kulutuspinnan kuvio. Se parantaa auton ajettavuutta ja siirtää tehokkaasti veden pois pyörän ja tien kosketuspinnasta. Vaikka sellaiset renkaat tuottavat enemmän melua, maksavat enemmän ja niiden elinikä on lyhyempi, on syytä valita nimenomaan ne, jos joudut usein ajamaan sateisella kelillä. Autosi saa paremman ajovakauden, ja ajosta tulee mukavampi ja turvallisempi.

Lisäeduista joudut tietenkin maksamaan enemmän, kun valitset auton kesärenkaat. Hinta kasvaa, kun esimerkiksi kulutuspinta on varustettu huipputeknologian kuvioilla. Kuvioista luotettavin on ehkä epäsymmetrinen pintakuvio. Voit laittaa takakonttiin vain yhden sellaisen vararenkaan, koska se korvaa minkä vaan muun renkaan. Tavallista kovemmat ulkoiset sivunappulat parantavat ajovakautta käännöksissä, silloin kun sisäiset leveät urat siirtävät veden pois paremmin. Sellainen kulutuspinta sopii myös jokaiseen tientyyppiin. Muista että turvallisuus on sen arvoinen.

Nykyään löydät netistä helposti vastaukset melkein kaikkiin kysymyksiin. Netistä saat tietää, mistä voi ostaa edullisimmin kesärenkaat. Tarjous on yleensä sesonkikohtainen, eli esimerkiksi aina kannattaa lähteä rengasostoksille kesäkauden loppuessa, jos tuntuu että tarvitset ensi kesäksi uudet kesärenkaat. Hinta ilahduttaa varmasti. On myös syytä käydä läpi palautteita, vertailla hintapolitiikkaa eri kaupoissa ja tutustua huolellisesti renkaiden valikoimaan, enne kuin menet varsinaisesti ostamaan auton kesärenkaat. Hinta on toki tärkeä kriteeri, mutta järkevä ostos ei aina maksa paljon.

Lajittelu Ruutuna Listana

The product was not found.

Ylös