Pääsivu/Teräsvanteet

Teräsvanteet

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Halkaisija
×
Leveys

Jako
×
 

ET (Offset-luku)
-44
60
Keskireiän halkaisija
56
178

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Lue lisää vanteiden valitsemisesta
Teräsvanteet ovat välttämättömiä kylmänä vuodenaikana. Niiden iso paino antaa autolle lisävakauden, koska auton painopiste siirtyy alemmaksi.

Teräsvanteet ovat huomattavasti painavampia, kuin niiden vastineet kevytmetalleista. Tämä vaikuttaa luonnollisesti auton ohjattavuuteen ja dynaamisiin ominaisuuksiin. Pyöräntuentaan kohdistuva paine kasvaa, ja auton nopeusominaisuudet heikkenevät. Tämä tuntuu erityisesti kesällä. Toisaalta kylmänä vuodenaikana teräsvanteiden paino antaa autolle ylimääräisen ajovakauden, sekä auttaa kiihdytyksissä ja monimutkaisten käännösten suorittamisessa.

Lisäksi, teräsvanteet ovat ehdottomasti kestävämpiä, kuin kevytmetalleista valmistetut vanteet. Vain todella kova isku voisi vaurioittaa teränvannetta. On lähes mahdotonta rikkoa niitä kahtia. Teräsvanteessa saa olla naarmuja ja muita ulkonäön vikoja, mutta siitä huolimatta teräsvanteet ovat täysin käyttökelpoisia ja turvallisia. Monet väittävät, että teräsvanteet eivät näytä niin tyylikkäiltä, kuin alumiinivanteet. Tämä voidaan korjata päällystämällä ne erikoisella muovikalvolla. Niistä löytyy nykyään satoja malleja eri makuun.

Muovia tietenkin on helppo vaurioittaa. Muovikalvo kiinnitetään vanteeseen jousitetulla kiinnikkeellä, mutta ne eivät ole kovinkaan luotettavia, ja ne irtoavat aika usein ajettaessa haastavissa olosuhteissa. Teräsvanteiden yleisin koko on 16 tuumaiset vanteet. Vain jotkut valmistajat tuottavat teräsvanteet 17 tuuman kokoisena. Vielä vaikeampi on löytää 18 tuuman kokoisia vanteita. Mitä isompi vanne on, sitä painavampi. Ylimääräinen paino vaikuttaa puolestaan auton nopeusominaisuuksiin.

Jos verrataan teräsvanteiden hintoja alumiinivanteiden hintoihin keskimäärin, teräsvanteet ovat jopa 80% halvempia. Edullisen hinnan ansiosta teräsvanteiden suosio ei ole laskussa. 

Lajittelu Ruutuna Listana
Ylös