Pääsivu/Аlumiinivanteet halvalla

Аlumiinivanteet halvalla

  • Parametrien mukaan
  • Auton mukaan
Halkaisija
×
Leveys

Jako
×
 

ET (Offset-luku)
-44
60
Keskireiän halkaisija
56
178

Valmistaja
Kaikki valmistajat
Automerkki
Automalli
Valmistusvuosi
Tyyppi
Haku automallin mukaan.
Tarvittavat tiedot löydät autosi
ohjekirjasta tai rekisteriotteesta
Lue lisää vanteiden valitsemisesta
Alumiinivanteet ovat monien autoilijoiden valinta. Ostatko autoosi ne vai etsitkö muita vaihtoehtoja? Kerromme tässä alumiinivanteiden vahvuuksista ja heikkouksista. 
Nykyään yleisimmät pyörän vanteet valmistetaan teräksestä tai kevytmetallista. Kevytmetallivanteisiin kuuluvat magnesiumvanteet ja alumiinivanteet . Suurin osa autoilijoista suosivat alumiinivanteita, ja siihen on muutama syy. Ensiksi, magnesiumvanteet ovat erittäin kalliita. Toiseksi, niiden korroosiokestävyys on aika alhainen.

Alumiinivanteiden tyypit
Alumiinivanteita voidaan valmistaa valamalla tai takomalla, joten saadaan niin sanottuja valettuja tai taottuja alumiinivanteita. On olemassa myös huippuvanteita sporttiautoja varten. Ne valmistetaan erillisistä osista käyttäen kokoonpanossa huipputeknologioita.
Autotarviketeollisuus tarjoaa nykyään suhteellisen halvat alumiinivanteet , ja niiden malleja on hyvin paljon. On helppo eksyä vanteiden valikoimaan, joten malleihin on syytä tutustua etukäteen, enne ostoksen tekoa. Alempana lisätietoja alumiinivanteiden tyypeistä.

Valetut alumiinivanteet
Kuten niiden nimi kertoo, valetut alumiinivanteet valmistetaan valamalla nestemäistä alumiiniseosta muoteihin. Jäähtymisen jälkeen sekä kalliit, että halvat alumiinivanteet porataan saadakseen tarvittavia aukkoja. Valetut alumiinivanteet eivät ole kovinkaan kestäviä, joten niiden seinämät ovat aika paksuja. Toisaalta voi ostaa sellaiset alumiinivanteet halvalla .
Lisäksi, valetut alumiinivanteet ovat muita kevyimpiä 15 tai jopa 30%:lla. Alhaisen painon ansiosta pyöräntuentaan kohdistuva paine on pienempi, mikä vähentää myös polttoainekuluja. Jopa käytetyt alumiinivanteet kestävät autossasi muutaman vuoden.

Taotut alumiinivanteet
Taotut alumiinivanteet valmistetaan koholeimauksen menetelmällä, jonka jälkeen vannevalmistetta käsitellään mekaanisesti. Tuskin löydät taotut alumiinivanteet halvalla , mutta korkea hinta maksaa loppuen lopulta itsensä takaisin, koska ne taotut vanteet ovat erittäin kestäviä ja kevyitä verrattuna muihin alumiinivanteisiin.
Taottujen alumiinivanteiden korkea korroosiovastus mahdollistaa sen, että myös käytetyt alumiinivanteet ovat yleensä täysin käyttökelpoisia. Niiden on vaikea kilpailla valettujen vanteiden kanssa korkean hintansa takia, mutta uusimmat teknologiat mahdollistavat yhä halvemman tuotannon, joten pian saa myös alumiinivanteet halvalla , ja ne leviävät vannemarkkinoille laajemmin.
Lajittelu Ruutuna Listana
Ylös